Consiliul local Sinaia pierde recursul unui proces pentru care au angajat o casă de avocatură extrem de scumpă… Afacerile lor, dar banii noştri… DOVADA!

Despre șantierul de pe strada Trandafirilor din Sinaia am tot vorbit, mai ales că sunt implicate ceva personalități politice prin zona respectivă… Am arătat că autorizația de construcție a fost eliberată pe data de 11.11.2019, probabil că se bazau pe timpul foarte favorabil și pe lipsa zăpezii, pentru că au avansat foarte tare de la emiterea autorizației până astăzi…

            Cert este că oamenii de afaceri respectivi vor să construiască în zonă, pe 9910 metri pătrați altceva decât permitea planul de urbanism al Sinaiei. Zona respectivă era ”zonă locuințe și funcțiuni complementare cu caracter predominant de odihnă, recreere și turism”, fapt care nu convenea investitorilor, care doreau ”ansamblu locuințe colective și birouri, parcări, drumuri și alei de acces, foișoare, spații verzi și amplasare mijloace publicitare”.  Motiv pentru care Consiliul local Sinaia, acel organ legislativ al orașului care se află în slujba oricui numai a sinăienilor nu, se hotărâște să ajute investitorii respectiv, schimbând, prin hotărârea de consiliu 92/30 mai 2019, destinația terenului în ”zonă mixtă locuințe colective cu regim mediu de înălțime și instituții și servicii”! Corect, domnilor consilieri, ce zonă mai nimerită pentru blocuri și instituții mai puteați găsi în Sinaia? Niciuna! Printre toate vilele din cartierul select al orașului, nu era normal să apară și niște blocuri?

            Dar până aici nu este nimic foarte grav, s-a mai întâmplat, investitorii sunt mult mai interesați de blocuri, probabil sunt mult mai rentabile și Consiliul local vine în întâmpinarea investitorilor… Care, evident, nu sunt din Sinaia… Probabil că, dacă ar fi fost sinăieni, nu ar fi putut să schimbe destinația terenului niciodată…

            Tragedia este alta și, din acest moment, acțiunea trebuie privită cu mare atenție! Atenție la date și la acțiuni…. pentru că se pare că Prefectura Prahova nu prea a fost de acord că această acțiune a Consiliului local Sinaia este foarte legală… Motiv pentru care a contestat hotărârea…

Instituția Prefectului, cel mai probabil a sesizat și contestat, pe cale administrativă, elementele de nelegalitate constatate în Hotărârea Consiliului local Sinaia nr 92/30 mai 2019, dar Consiliul local Sinaia nu a făcut absolut nimic pentru rezolvarea acestora și punerea în acord cu legile statului…

Motiv pentru care Prefectura Prahova a atacat la Tribunalul Prahova, secția Contencios Administrativ, hotărârea Consiliului Sinaia privind schimbarea destinației terenului de pe strada Trandafirilor din Sinaia.

Ca să repovestim puțin faptele, pe înțelesul tuturor, o luăm așa: niște investitori nesinăieni au vrut ceva la Sinaia, consiliul de marionete le-a făcut pe plac, dar Prefectura Prahova a spus că ceva este ilegal… A trimis sesizări că ceva este nelegal… Și asta în termen de două săptămâni, dacă nu ne înșelăm noi… oricum, rapid după adoptarea hotărârii…

Deci, pe la jumătatea lunii iunie, Primăria Sinaia, Consiliul local Sinaia, Comisia de Urbanism, Marian Panait și așa mai departe știau că hotărârea este nelegală!

Nu au făcut absolut nimic pentru corectarea aspectelor nelegale, motiv pentru care Consiliul local Sinaia s-a trezit cu un proces pentru anularea HCL 92/30.05.2019, Dosar 5291/105/2019, cu termen pe data de 5 februarie 2020.

Deci, cum vine asta, Primăria Sinaia eliberează un document, o autorizaţie de construcţie în noiembrie 2019, pe baza unei hotărâri de consiliu semnalizată de Prefectura Prahova că este nelegală în iunie 2019? Chiar nu le pasă de lege când interesele financiare sunt foarte mari? Şi ale cui interese financiare, că despre interesele oraşului chiar nu poate fi vorba?

Până aici, a fost un articol republicat din februarie 2020, acum urmează UPDATE-ul şi circul! Consiliul local Sinaia, indiferent de valoarea serviciilor juridice achiziţionate, (apropos, ştie vreun consilier local care este valoarea acelor servicii?) a pierdut fondul. Consiliul local a făcut recurs şi, ce să vezi, l-a pierdut şi pe ăla. Definitiv! Ce vor face investitorii? Habar nu avem? Ce vor face sinăienii? Nimic! Au pierdut doar o grămadă de bani! Cine răspunde? NIMENI! CE FACE DNA-UL? DOARME!

Consiliul local Sinaia, pentru procesul respectiv, dosar 5291/105/2019 aflat pe rolul Tribunalului Prahova, precum și a dosarelor ce pot deriva din acesta, achiziționează servicii juridice… Este evident pentru toată lumea din banii cui sunt plătite aceste servicii juridice, mai puțin clar este scopul…

Starea de fapt este următoarea: niște investitori dobândesc un teren în Sinaia, teren aflat într-o zonă de case, dar ei vor blocuri și birouri… Nu-i problemă, consiliul local de marionete, la ordine venite cine știe de unde, le dă voie să facă blocuri, schimbând destinația terenului… Prefectura nu este de acord și semnalează acest fapt Primăriei Sinaia și Consiliului local Sinaia… Bineînțeles că aceștia nu vor să fie perturbați pe moșia lor de nicio prefectură, motiv pentru care acordă autorizație de construcție investitorilor în perfectă cunoștință de cauză că hotărârea privind schimbarea destinației terenului este nelegală… În acest moment, orice decizie trebuia suspendată până când o instanță de judecată se pronunța privind legalitatea sau nelegalitatea acelei hotărâri… La foarte scurt timp după acordarea autorizației (11 zile) Prefectura Prahova atacă la Tribunalul Prahova hotărârea, cerând desființarea ei… Cât o să dureze procesul, habar nu avem. Știm că doar noi, sinăienii, vom plăti la greu… pentru ce? Pentru a avea blocuri și clădiri de birouri în cartierul Furnica!

Mulțumim din inimă partidului și aleșilor locali, dar noi nu am prea vrea să plătim pentru așa ceva… Să plătească cei care au interes. Absolut niciun sinăian nu ar vrea asta, dar cine să-i audă?

Prezentăm dovada faptului că a fost pierdut recursul declarat de Consiliul local Sinaia, o captură de ecran de pe Portalul Instanțelor de judecată… Ce aspecte credem noi că ar trebui verificate? În primul rând DNA-ul ar trebui să verifice dacă există interese ale aleșilor locali din Sinaia în zona construcției respective! În al doilea rând, suma plătită pentru achiziționarea serviciilor juridice ar trebui imputată consilierilor locali și executivului. În al treilea rând, autorizația de construcție ar trebui retrasă și dezvoltatorul ar trebui să intre în legalitate, adică să construiască doar ce spune legea că are voie să construiască în zona respectivă, indiferent de ce-i spun aleșii locali că are voie să facă! DNA-ul ar trebui să verifice și de ce a acordat executivul autorizația în acest mod ilegal!

You may also like...

Leave a Reply