Sensurile giratorii din Sinaia au, de fapt, nume…

Sorin Bugan

Am un prieten, coleg de suferință pe meleagurile sinăiene, care, discutând despre sensul giratoriu ce urmează să fie construit la ieșirea din cartierul Platoul Izvor, mi-a spus că pentru el, toate sensurile giratorii din Sinaia au nume. Temându-ne de vreo eventuală scăpare a noastră, cum că poate consiliul de marionete a aprobat ceva ce noi am trecut cu vederea, am cerut explicații suplimentare… Nu cumva era vorba despre Giratoriul Palmierului, Giratoriul Eșapamentului, Giratoriul Omului Universal? Nu! Este vorba de nume proprii…în funcție de etapa și perioada în care au fost construite… Avem Giratoriul Marian, Giratoriul Dănuț, Giratoriul Bogdănel și așa mai departe…

Se pare că cel de lângă biserica de pe Platou se va numi Cristian…

Asta este… Pentru ca fenomenul bancurilor politice să fie posibil este nevoie de existenţa a două planuri paralele, dihotomice la nivel social: obedienţa publică şi obedienţa privată faţă de mesajul monocolor al regimului de dictatură. Într-un regim dictatorial, obedienţa privată este net inferioară celei publice. Se creează astfel o prăpastie între cele două planuri, bancul politic fiind una din rezultantele (alături de zvon) interacţiunii acestor două planuri.

Dacă nu ați înțeles ultima afirmație, vă prezentăm imagini cu Giratoriul Dănuț, cel despre care noi credeam că se cheamă Giratoriul cu palmier!

You may also like...

Leave a Reply