Final de vacanță pentru elevii din Comarnic

După o vacanță de primăvară prelungită la o lună de zile, elevii școlilor din Comarnic – cu excepția celor din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a) – se întorc de miercuri, 5 Mai 2021, la cursuri. Ceilalți vor începe școala luni, 10 mai. Nu toți vor participa, însă, fizic la ore, iar pentru fiecare localitate din Prahova, Comitetul pentru situații de urgență a decis marți, 4 mai, scenariul în care se revine la cursuri.

Potrivit celui mai recent ordin al ministrului Educației, orele se vor desfășura doar în două scenarii, fiind eliminat sistemul hibrid.

Astfel, Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Acesta se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

În acest scenariu este posibilă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Elevii din celelalte clase/ ani de studiu vor face exclusiv ore online.

Prin urmare, cum la Comarnic rata de infectare cu COVID-19 este 1,69/mia de locuitori, potrivit ultimei raportări a Instituției Prefectului Prahova,   elevii școlilor din oraș încep școala, săptămâna aceasta, după scenariul galben de funcționare, ceea ce presupune că doar preșcolarii și elevii claselor primare vor fi prezenți, fizic, în sălile de clasă.

Alina Bunghez

You may also like...

Leave a Reply