Bugetul local, pușculița PNL

Georgini PAVEL – membru al Consiliului local Sinaia

ZIAR DE SINAIA este un ”spaţiu” de exprimare liberă, iar răspunderea pentru cele afirmate revine exclusiv autorilor în cauză. Redacţia şi colaboratorii nu îşi asumă responsabilităţi pentru punctele de vedere formulate de alţi contributori.

O nouă ședință “extraordinară”, asa cum ne-a obișnuit majoritatea liberală. Puțin le pasă domnilor consilieri PNL că acesta este un abuz de drept, că regula trebuie să fie ședințe ordinare și doar excepția trebuie să fie cele extraordinare sau de îndată. Am ajuns la “performanța” unică în România, de a avea o ședință ordinară la 6 luni, în condițiile în care trebuia să avem cel puțin 6 ședințe de acest fel până acum.

Pentru cine are curiozitatea să participe la o ședință de Consiliu Local în Sinaia, o să plece cu imaginea unui oraș aflat în permanentă stare de asediu. Totul se face în grabă, pe genunchi, fără niciun fel de consultare și sub o presiune psihică permanentă. Nu înțeleg de ce. Poate doar pentru ca ședințele extraordinare pot fi convocate cu doar 24 de ore în avans, spre deosebire de ședințele ordinare, care trebuie anunțate cu minim 6 zile în avans, cu obligația de a face publice și materialele ce urmează să fie dezbătute. Sau poate în speranța că nu vom reuși noi, cei din opoziție, să ne prezentăm la ședințe.

Așa se face că la ședințele extraordinare se pot trece pe sub sertar o mulțime de materiale care ar necesita studiu și discuții. Cum să discuți ceva ce nu ai apucat să studiezi?

Așa s-a votat un împrumut de câteva milioane la ședința precedentă (tot extraordinară, desigur) pentru construirea unui telescaun paralel cu cel din Valea Dorului. De ce să aruncăm câteva milioane pentru a face un telescaun lângă un alt telescaun. Ni s-a spus că domnii de la Teleferic S.A. nu vor să colaboreze pentru unificarea cartelelor. Eu am alte informații, drept pentru care am cerut o comisie rogatorie, din care să facă parte și consilieri locali din opoziţie, comisie care să îi pună la aceeași masă pe cei de la Teleferic cu cei de la Gondolă, așa încât să avem posibilitatea de a accesa cu o singură cartelă toate pârtiile din Sinaia, Predeal și Bușteni. Consilierii PNL s-au opus, preferând să arunce banii sinăienilor pe fereastră,  dovada unei gândiri mărunte și lipsită de simț practic.

Mă voi opune în continuare acestui împrumut păgubos pentru orașul nostru. Voi face demersuri pe lângă conducerea Teleferic SA, în calitatea sa de mare plătitor de taxe și impozite la bugetul local, pentru a solicita și ei o comisie rogatorie din care să facă parte și consilieri din opoziție. În cazul în care într-adevăr nu va dori să colaboreze cu Transport Urban pentru unificarea cartelelor, voi fi primul care va sprijini construcția unui nou telescaun în Valea Dorului.

Tot în ședința de vineri am votat pentru exercitarea dreptului de preemțiune pentru Vila Carola, exclusiv pentru reabilitarea ei și reintroducerea în circuitul economic al orașului, nu vom fi de acord cu nicio altă variantă de lucru care să presupună interesul camarilei liberale din oraș. Vila Carola a fost unul dintre primele hoteluri din Sinaia (fostul Hotel Ungarth construit în 1896) loc de întâlnire al protipendadei interbelice, cu o istorie excepțională. Se cuvine deci restaurat ca hotel boutique de 5 stele și reintrodus în circuitul economic. Sub administrație privată, ca să aibă și orașul ceva de câștigat din asta. Dacă ajunge pe mâna SC Sinaia Forever, este condamnat la mediocritate. Voi veghea să nu se întâmple așa și nu altfel.

De altminteri în anii ce urmează voi milita pentru rentabilizarea celor două companii ce aparțin Consiliului Local Sinaia, respectiv Transport Urban Sinaia și Sinaia Forever, prin concesionarea lor sau contractarea de management privat, aşa încât să devină generatoare de profit și nu de pierderi, ca în prezent.

Este inadmisibil în concepția mea ca un edificiu de valoarea Cazinoului din Sinaia să producă un profit de doar 1000 de lei pe lună, atât cât și-a asumat Sinaia Forever prin bugetul propus și aprobat de majoritatea liberală în precedenta ședință de consiliu local.

M-am abținut de aceea la votul pentru bugetele celor două societăți comerciale din subordinea Consiliului Local Sinaia, SC Transport Urban și Sinaia Forever care, la o privire mai atentă, vom observa că sunt mari consumatoare de fonduri din banii publici, în loc să fie generatoare de profit și bunăstare pentru sinăieni.

Am discutat de asemenea subiecte de interes pentru sinăieni, precum prețul exagerat de mare al apei, cel mai mare din județ și dorința noastră, a celor din PSD, de a ieși din această asociație păguboasă pentru sinăieni, remedierea situației locurilor de parcare de pe străzile Octavian Goga, Tudor Vladimirescu, Cuza Vodă și Avram Iancu, începerea demersurilor pentru construirea unui sens giratoriu la ieșirea din strada Piscul Câinelui în Calea Prahovei. Am primit asigurări că toate aceste probleme vor găsi rezolvare. În ceea ce mă privește, sunt în consiliu local pentru a mă asigura că se vor și întâmpla aceste lucruri.

Cu Dumnezeu înainte!

You may also like...

Leave a Reply