Zona Octavian Goga – Mănăstirii- Nifon-Neculuță devine din ce în ce mai interesantă. ”Centru istoric” al Sinaiei asaltat, brusc, de investitori

Ne bucurăm din nou să vă anunțăm că lucrul la scările de legătură dintre Aleea Teodor Neculuță din spatele Mănăstirii Sinaia și Aleea Nifon, cea care urcă de la Cimitirul Eroilor spre Mănăstire, nu contenește, indiferent de precipitațiile abundente din ultima vreme… Am făcut fotografia luni, pe la prânz, într-o pauză de precipitații de vreo 30 de minute… Ei bine, muncitorii au tras la greu în alea 30 de minute, după care au acoperit, atent, cu folie de PVC, lucrătura… La trotuarele de pe Cuza Vodă, de exemplu, nu am mai văzut urma de muncitor de foarte mult timp… Au îngropat ceva cabluri și au dispărut, lăsând trotuarele sub forma unor ulițe de prin 1800.

            Dar scara trebuie predată la timp, este o prioritate de grad zero, probabil, având în vedere că zona respectivă va deveni raiul de pe pământ al marilor și eleganților investitori… Nu am aflat cine este concesionarul unicului lot scos la licitație, lot aflat la capătul unei străduțe făcută special pentru el, dar gurile rele spun că este vorba de tot felul de intermediari pentru persoane sus-puse… Nu este de mirare că, după ce s-a defrișat zona din fața Mănăstirii Sinaia, după ce    s-au modificat piațetele și s-a amplasat ultimul răcnet de mobilier stradal, după ce s-au îngropat rapid toate cablurile din zonă și s-au schimbat stâlpii de iluminat public, se trage foarte tare pentru finalizarea scării de acces pietonal… Ori creăm condiții, ori ne batem joc, nu-i așa?

            Vila Cocora, fosta Miliție a orașului Sinaia intră în renovare… Cel puțin așa ne sugerează zvonurile din Sinaia și prelata de culoare verde aruncată peste ea. O vilă care, prin anii 1995-1996, era de patru stele, renovată la mare artă, ajunsese o paragină nenorocită… Am scris destul de des despre ea, avem o colecție de fotografii edificatoare în arhive…

            Dar până când o viaţă-amară și un trai nenorocit? Zvonurile din Sinaia spun că vila respectivă și-a schimbat proprietarul și că noul proprietar o va face să se învârtească după soare, că are cu ce.

            Noi știm cine este proprietarul, dar așteptăm cu interes panoul de identificare al construcției… La un asemenea nivel de renovare, este clar că trebuie autorizație de construcție, nu?

            Sinăienii vor fi șocați la aflarea numelui noului proprietar și își vor da seama de două mari adevăruri locale. Primul, cum că cel care muncește are din belșug și al doilea, că de atâta amar de ani votează ca proștii cu un singur scop, îmbogățirea peste măsură a câtorva personaje locale…

            O să spuneți că este doar un zvon, dar niciodată, în Sinaia, un zvon că x sau y din aleșii locali a pus mână pe aia sau pe cealaltă nu a rămas neadeverit… Vă dorim spor la vot, în continuare!

You may also like...

Leave a Reply